Eierskifterapport™

Være oppmerksom på at det finnes dårlige kopier av denne tilstandsrapporten. En etterligning av BMTFs Eierskifterapport ™ har ikke den samme kvalitetssikringen på rapporten. Det vil si, du kan ikke være sikker på at den er utført av fagfolk.

Eierskifterapport
Se etter denne logoen. Det er en ekte Eierskifterapport™

Dersom du skal selge en bolig er det viktig at takstmannen er uavhengig, byggekyndig og ikke minst at tilstandsrapporten er tilpasset omsetning av fast eiendom.

BMTFs Eierskifterapport™ er rapporten som dekker alle de følgende kriteriene.

Uavhengig takstmann – For å utføre en Eierskifterapport™ må takstmannen følge BMTFs etiske regelverk. Det betyr at han/hun er en uavhengig takstmann som ikke har bindinger til andre aktører i bransjen.

Byggekyndig takstmann – I takstbransjen er det flere aktører som åpner rapportsystemet for alle som ønsker. Det handler kun om penger. For benytte BMTFs Eierskifterapport™, må takstmannen være fagmann på linje med en byggmester for å få starte på takstamann-utdanning.

Tilstandsrapport tilpasset omsetning av fast eiendom – En Eierskifterapport™ er en tilstandsrapport som er tilpasset omsetning av bolig. Den skal gi alle involverte parter en trygg bolighandel.